perjantai 7. huhtikuuta 2017

4 viestinnän kurssin jakso

4. jaksossa minulla oli 4 viestinnän kurssia samaan aikaan: radiotyö, video 1, valokuvaus 2 sekä journalismi 2. Tekemistä siis riitti. Radiotyö oli ehdottomasti lempparini, koska se oli minulle tavallaan uusi juttu. Videoita olen aiemminkin kuvannut ja noista kahdesta olen käynyt jo ensimmäiset kurssit.

Radiotyössä juttelimme radion historiasta ja teimme ryhmissä omat radio-ohjelmat. Saimme valita aiheet ohjelmiin itse. Meidän ryhmä teki katsauksen outoihin maailmanennätyksiin. Puhuimme ennätyksistä, haastattelimme paria nuorta ja soitimme muutaman kappaleen. 

Video 1:ssä teimme erilaisia kuvausprojekteja ryhmissä. Meillä ei ollut sellaisia luentotunteja, vaan opimme samalla kun teimme itse. Kysyimme apua tarvittaessa. Kaikkein kivointa oli kuvata joko sketsi tai viimeinen lyhyt dokumentti. Jouduin itsekkin kameran eteen kerran, vaikka olisin halunnut pysyä sen toiselle puolella koko ajan. Se oli kuitenkin ihan mukava kokemus. 

Valokuvauksessa jatkoimme siitä, mihin ykköskurssilla jäimme. Tuli vähän haastavampia kuvaustehtäviä, mutta mielestäni se oli juuri mukavaa. Kuvat piti ottaa omalla ajalla ja editointi tapahtui tunnilla. Meillä oli myös luentotunteja sekä kuvankäsittelyyn liittyvä testi. Kuvien ottaminen meinasi taas jäädä vähän viime tipalle, mutta onneksi sain kaiken tehtyä ajallaan. 

Journalismissa meillä oli useilla tunneilla harjoittelijoita pitämässä tunteja. Se toi hieman vaihtelua, mutta en sano siitä sen enempää. Kirjoitustehtävien lisäksi meidän piti tehdä joko yksin tai ryhmässä videopätkä. Se pystyi olemaan esimerkiksi uutinen tai reportaasi. Kirjoitusten kanssa tuli hieman kiire, koska kaikki piti kirjoittaa omalla ajalla. Henkilöjutun kanssa minulle tuli aikataulullisia ongelmia haastateltavani kanssa. Siitäkin onneksi selvittiin. 

Kurssit menivät mielestäni ihan hyvin.

Tornista ottamani tilt-shift kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti